Statika staveb a stavebních konstrukcí

Naše projekční a statická kancelář už od roku 1990 úspěšně specializuje na statické zajištění staveb, projekty statiky pro nové stavby i pro rekonstrukce a opravy staveb. Provádíme přesné statické výpočty včetně prováděcí dokumentace. Při realizace staveb spolupracujeme s naší dceřinou společností SILS, s.r.o. a J2L CONSULT, s.r.o..

Projekty statiky

Kromě tradičních konstrukcí uvedených níže se zaměřujeme také na specifické zakládání konstrukcí v nepříznivých podmínkách. Ať už se jedná o nepříznivé geologické podmínky, poddolovaná území, stísněné prostory či nejistá seismická území, vypracujeme projekty statiky a statické výpočty tak, že bude statické zajištění objektu pevné a spolehlivé. Provádíme také klasické odborné statické výpočty a prováděcí dokumentace pro všechny typy konstrukcí:

  • základové konstrukce – návrh a posouzení základových patek, desek, opěrných stěn, suterénních stěn apod.
  • ocelové konstrukce – projekty ocelových konstrukcí montovaných a svařovaných, montážních celků, lešení, a dalších
  • zděné konstrukce – návrh a posouzení zdiva nového i stávajícího z různých materiálů, posouzení únosnosti kleneb, zděných sloupů a pilířů, suterénních zdí aj.
  • betonové konstrukce – projekty betonových konstrukcí z prostého a železového betonu apod.
  • dřevěné konstrukce – posouzení stávajících krovů při rekonstrukcích, půdních vestavbách, návrhy nových krovů a další

Komplexní služby

Statika staveb není naší jedinou činností. Kromě samotného statického zajištění budov a objektů nabízíme další související služby – projektování staveb dle ISO na další inženýrské služby. Součástí našich služeb jsou i stavební technické průzkumy, prohlídky a posudky stávajících stavebních.

Kontakt a reference

V případě zájmu o naše služby nebo o více informací nás prosím kontaktujte. Rádi a ochotně vám poradíme, domluvíme se na další spolupráci. Chcete-li vidět stavby, které jsme již pomohli zrealizovat, podívejte se do našich vybraných referencí. Těšíme se na úspěšnou spolupráci.

Ukázka naší práce


Proč si vybrat nás? 310

  • Kvalita odvedené práce
  • Osobní přístup
  • Komplexní služby
  • Odpovídající cena

Stručně o firmě 310

Projekční kancelář Ing. Ilčíka vznikla v roce 1990 a od svého vzniku se zaměřuje na projektování staveb a inženýrskou činnost ve výstavbě. Majitel a vedoucí firmy Ing. Jiří Ilčík je autorizovaný inženýr v oboru pozemních staveb a v oboru statika a dynamika stavebních konstrukcí.

Projektové práce zpracováváme softwareov&...

Naši partneři 310